Tavirózsa

Bemutatkozás

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ!

A SZISZÓ MIX Kft 1999 óta foglalkozik:

  • kertépítéssel,
  • dísznövény, tófólia, tószűrők, szivattyúk forgalmazásával,
  • tószigeteléssel,
  • automata öntözők építésével,
  • csobogók, tűzivíztározók, fürdőtó építésével. 

Történetünk úgy kezdődött, hogy szerettük volna a saját kertünket megvalósítani, csakhogy Kiskunhalason nem lehetett dísznövényeket kapni. Egy helyen találtunk kb. 20 féle növényt, ebben a sziklakerti évelőtől a tujákig minden benne foglaltatott. Innen eredt a gondolat: kellene egy széles választékú áruda. Összehoztuk! Jelenleg csak az évelő növényeink száma meghaladja a 60-80-at, de sorolhatnánk még a kínálatot.

A kertépítési munkák

is hasonlóan találtak meg bennünket. Egy volt kolléga hallott az árudanyitásról, és eljött vásárolni. A régi ismeretségnek és a bizalomnak köszönhetően megkérdezte vállalnánk-e kertépítést, mert neki ez a végzettsége és műveli is, de ráfér a segítség. Szívesen segítettünk, jó volt a közös munka. Tőlünk vitte az anyagot mi, pedig tanultuk a szakma csínját-bínját. Mikor már a sokadik kertet építettük, jelezte, ő már nem győzi, de a munkákat elvállalták, teljesíteni kell. Mit volt mit tenni, nekilendültünk és megépítettük mi az első saját kertünket. A tanulópénzt persze megfizettük, mert a tisztesség úgy kívánta, ami nem volt teljesen jó, azt javítottuk saját költségünkre.

Az öntöző építésbe

is hasonló módon csöppentünk bele. Aki nekünk dolgozott, nem győzte olyan tempóban elkészíteni a telepítéseket, ahogyan mi a kerteket. Már a harmadik kertben dolgoztunk, mikor az elsőben még az öntöző szerelése folyt. Ez senkinek nem volt jó, a megrendelő nem szereti, ha hetekig tart a munka, nekünk az anyagban állt a pénzünk, a kivitelezőt hajtottuk, hogy haladjon… Így kitanultuk az öntöző telepítését is. Azóta pikk-pakk elkészül egy-egy kert, ha az időjárás kegyes, nem úszunk el a határidőkkel.

A legnagyobb öntöző, amit 8 éve építettünk 40.000m2 volt, tóból öntöz, ezt korábban kútból üzemeltettük, de a nagy vízhozammal sok homok is jött, amivel meggyűlt a bajunk, ezért szereltük át a tóra. A kútból van a vízpótlás, azóta is működik nagyobb gond nélkül. A területet parkosítottuk és 4 évig, mi gondoztuk.

A legnagyobb tószigetelésünk

7500m2, amit gumifóliával végeztünk, 13 beton aknával és kb. 50 áttöréssel. 12 éve készítettünk egy 3500m2 tószigetelést, amit lágy PVC tófóliával építettünk meg, ennek az oldala több száz tonna terméskőből lett ki rakva, ami szintén saját beépítés.

A legnagyobb csobogó 7m szintkülönbséggel épült meg, tonnás kövekkel. A csobogó 1,5 méter széles, s ami még érdekesség: 4m magas 6m széles, de csak ideiglenes dekorációnak kérték.

Az elmúlt évek alatt számos megbízást teljesítettünk, az alap kertgondozási feladatoktól kezdve, a parképítésen át a tóépítésig. Magyarország számos városban dolgoztunk, munkavégzésünk precizitásának, pontosságának és referenciáinknak köszönhetően már az országhatáron túlra is hívnak minket kivitelezésre.

 

Author Bio

SZISZÓ MIX Kft.

1999 óta foglalkozunk kertépítéssel, dísznövény, tófólia, tószűrők, szivattyúk forgalmazásával, tószigeteléssel, automata öntözők építésével, csobogók, tűzivíztározók, fürdőtó építésével. Telefon: +36209690603 E-mail: sziladil@gmail.com

Call Now Button